Home » Praktische informatie » Veiligheid, hygiëne en gezondheid

Veiligheid, hygiëne en gezondheid

Veiligheid
Vogelvriendjes voldoet aan de wettelijke gestelde hoge kwaliteitseisen door het volgen van de voorschriften. Via Viela voert jaarlijks een risico- inventarisatie (RI&E) uit waarin veiligheid een belangrijk onderwerp is. Ik zorg ervoor dat kinderen zich vrij kunnen bewegen zonder gevaar voor ongelukken. Daarnaast ben ik in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), evenals mijn man. Ook heb ik een recent certificaat Kinder-EHBO.

Hygiëne en gezondheid
De omgeving wordt schoon en hygiënisch gehouden. Zo zorg ik ervoor dat de ruimtes geventileerd worden, ik hou de vloer schoon en splintervrij, het toilet wordt dagelijks gereinigd en speelgoed wordt regelmatig grondig schoongemaakt. Er is gezond eten aanwezig dat hygiënisch wordt bewaard en bereidt. Gezonde voeding is immers belangrijk voor een goede lichamelijke ontwikkeling en View More: http://esthervangeenen.pass.us/kimom gezond  en fit te blijven. Daarnaast zorg ik ervoor dat de kinderen voldoende beweging  krijgen  en regelmatig een frisse neus kunnen halen.

Ik beschik over de juiste verplichte middelen en vaardigheden om over de  gezondheid  van je kind te waken. Als kinderen hangerig of koortsig lijken geef ik  extra rust door ze  bijvoorbeeld te laten slapen of apart te nemen. Hierover voer ik  eventueel telefonisch  overleg met ouders. In overleg kan er afgesproken worden  of het kind blijft of dat het  opgehaald wordt. Wanneer je kind in de loop van de  dag (hoge) koorts krijgt dan waarschuw ik ouders en afhankelijk van wat wij met  elkaar afspreken de huisarts.