Home » Wie ik ben

Wie ik ben

Achtergrond
Ik ben Kim Vogels- Ruijs, erkend gastouder en orthopedagoog. Met mijn man, dochters (11-06-2017 en 08-07-2020) en zoon (29-10-2018) woon ik in Uden waar ik opvang bied in een ruimte aan huis. Omgaan met kinderen is er met de paplepel ingegoten. Ik ben de oudste in een gezin met 4 kinderen en zolang ik mij kan herinneren zijn er altijd oppaskindjes over de vloer gekomen waar mijn moeder op paste. Regelmatig hielp ik mee. Toen ik zelf oud genoeg was ben ik naast mijn bijbaantjes en school ook gaan oppassen, in het begin in de weekenden, vanaf mijn 15e ook hele dagen wanneer ik vakantie had. Na mijn middelbare school periode lag het voor de hand om een studie gerelateerd aan kinderen te gaan doen. Ik ben de opleiding Orthopedagogiek gaan volgen waarbij ik veel praktijk- en theorie ervaring heb opgedaan omtrent de opvoeding, ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Naast mijn studie ben ik gaan werken als Persoons Gebonden Budget (PGB)-begeleider in een gezin met inmiddels 3 kinderen waar ik ouders ontlast in de verzorging en begeleiding van het zorgbehoevende kind. Na het afronden van mijn studie ben ik gaan werken binnen een regionale instelling voor kinder- en jeugdzorg. Hier werkte ik als ambulant begeleidster binnen gezinnen waar ik kinderen met gedrags- ontwikkelings- en opvoedproblemen begeleide. Ook heb ik tijdelijk invalwerk gedaan als begeleidster op een orthopedagogisch kinderdagverblijf. Naast de genoemde werkzaamheden ben ik 15 jaar vaste oppas geweest in verschillende gezinnen. Hierdoor zijn de nodige melkflesjes, fruithapjes, poepluiers, snottebellen, huilbuien etc. mij niet onbekend.

Dromen
De droom om mijn eigen opvang te hebben heeft mij nooit los gelaten. Ik geniet van het verzorgen en omgaan met kinderen. Heerlijk om hun kijk op de wereld te aanschouwen en om een stukje begeleiding in hun ontwikkeling te kunnen geven. De liefde en energie die je van de kinderen krijgt is onbetaalbaar! Zo is inmiddels alweer een hele tijd geleden het idee ontstaan om mijn eigen gastouderopvang op te zetten. Niets is zo belangrijk om de dingen te kunnen doen die je leuk vind en waar je plezier aan beleeft, want daar krijg je energie van en dat straal je uit, zeker ook naar kinderen!

Aan de slag
Werken met kinderen is wat ik het liefste doe en met mijn pedagogische achtergrond zowel in de praktijk als theoretisch zag ik het als een mooie en uitdagende stap om mijn eigen opvang te starten. Om volledig als professioneel opvoeder aan de slag te kunnen gaan heb ik naast mijn diploma Orthopedagogiek, mijn diploma Helpende Zorg en Welzijn specialisatie Gastouder behaald. Kortom, een aantal diploma’s en de nodige werkervaring rijker ben ik vanaf  januari 2016 officieel als gastouder begonnen. Ik heb er veel plezier in, je bent altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek!

View More: http://esthervangeenen.pass.us/kim